tirsdag 9. september 2014

Rullekake

her kommer oppskrift på verdens beste hjemmelagde rullekake. Jeg har ikke smakt noen annen hjemmelaget rullekake da men men hehh. Jeg er kjempe glad i rullekake og ble mer glad da jeg fikk til å lage en selv! Super enkel!

Det du trenger:

Bunn
* 4 stk egg
*120g sukker
*120g hvetemel
1/4 ts bakepulver

fyll

* 2dl kremfløte
* 3 dråper bringebæressens
*bringebær syltetøy

Dette gjør du:

1) Først finner du frem alle ingredienser og mål det opp slik at du har alt klart. kremmen kan du vente litt med så den ikke blir varm.

2) Nå pisker du 120g sukker med 4 egg slik at det blir en stiv eggedosis.

3) Når eggedosisen er stiv finner du frem en slikkepott og en sikt. Så sikter du mel og bakepulver oppi eggedosisen og der etter vender det forsiktig inn med slikkepott eller lignende.

4) Nå finner du frem en langpanne, også legger du bakepapir i bunnen. Har du ikke bakepapir i bunnen er det veldig vanskelig å få deigen utav igjen. med bakepapir er det også lettere å få snudd deigen. Jeg brukte en vanlig langpanne. pass på at deigen er fint fordelt i formen slik at kaka ikke blir dobbelt så stor på den ene siden.

5) Deigen stekes i ovnen på midterste rille på 200*c i 8- 10 minutter.

6) Når du venter på at deigen skal bli ferdig legger du et bakepapir på kjøkken benken/ bordet og strør sukker over papiret slik at når kaken er ferdig i ovnen snur du kaken over sukkeret. Og lar den ligge der til kaken er avkjølt.

7) Lag kremen mens du venter på kaken inni ovnen sånn at du har den klar.

8) når kaken er litt avkjølt ligg så et lag med bringebær syltetøy oppå bunnen også legger du kremen på toppen etter på.

9) Når du har tatt på krem og syltetøy ruller du kaken sammen og ligger skjøten ned også setter du kaken kjølig slik at kremmen holder seg til den skal serveres og da blir den tipp topp tommel opp hehe!

10) Kaken kan også pyntes med friske bær. Klarer du ikke spise hele kaka kan den fryses.



jeg glemte å ta bilder underveis men her ser dere resultatet!

Håper dere likte oppskriften! :)
://TONJE! =)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar